Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 31 aug, 2015 in Sport og friluftsliv |

Solenergi bliver mere populært

Solenergi bliver mere populært

Solenergi bliver mere populært

Energiomkostningerne kan være en bekostelig affære hvis man bor i dårligt isolerede hjem eller hvis man gør brug af en varmtvandskilde og varmekilde, som er dyr i drift. Derudover kan der rent miljømæssigt være energiformer, som er værre at bruge.

I de senere år er vedvarende energikilder og specielt solenergi vundet frem på det danske marked, og det er der flere gode grunde til. Et af de faktorer som ofte tiltrækker mange forbrugere til at vælge vedvarende energiformer er den gode langsigtede investering. Man sparer nemlig peng ei det lange løb. Så selvom man smider penge i et splinternyt solcelleanlæg, er pengene hentet ind igen efter en årrække – læs mere

Der findes generelt set flere forskellige typer solcellepaneler alt efter det behov og størrelsen på huset. hovedparten af de solcelleanlæg som installeres i danske private hjem er ofte af typen monokrystallinske solceller. Disse er ofte helt sorte og her taler man ofte om udtrykket “all black”.

En anden type solcellepaneler er polykrystallinske solceller, som ofte er blålige og ligger på en hvid foliebaggrund. Når anlæggene skal være meget store, er denne type den bedste i forhold til den kapacitet og energi, den skal kunne levere.

Andre typer af solceller er blandt andet tyndfilms solcelleanlæg og hybrid/batteri solcelleanlæg. Førstnævnte er fremstillet af silicium og yder lige så godt som monokrystallinske solceller. Denne type er fremstillet ved mindre miljøbelastning end poly- og monokrystallinske solceller og er ofte betegnet som fremtiden inden for vedvarende energi.

Den sidstnævnte kan laves med alle typer af solceller. Fællesnævneren for disse solceller er batterierne. Batterierne oplades om dagen, hvorved du så kan bruge energien om aftenen og natten. Dette kaldes en cyklus, da de oplades én gang og aflades én gang i døgnet.